Dansen bij La SteSa

Hip Hop / Streetdance

Wat Hip Hop & Streetdance zo speciaal en populair maakt, is dat er geen standaard regels of technieken zijn. Iedereen kan zijn eigen versie van hip hop dans creëren. Zo maken wij de leukste choreo’s voor jullie. Samen gaan we ook in de les choreo’s maken, zodat je zelf ook creatief bezig kan zijn. Er is natuurlijk een kans dat je in een crew kan komen waar je verschillende wedstrijden en optredens mee gaat doen.

Dansstijlen uit de Hip Hop en Streetdance zijn: popping, locking, waving, housedance, breakdance, wacking, vogue, krumping en new style.

 

Kidsdance

Iets nieuws in Almelo voor de allerkleinsten is kinderdans. Bijna nergens in deze regio is het te vinden, terwijl kinderen van 4 en ouder wel degelijk ritmegevoel hebben. Vaak beginnen ze al gelijk te dansen wanneer ze muziek horen!

Bij onze vorm kinderdans leren zij om te spelen met de muziek en hun fantasie te gebruiken door bijv. door de hele ruimte op sprookjesachtige muziek dieren uit te beelden. Ook leren zij dansen met materialen, hoogte- en laagteverschillen kennen en op de maat van de muziek te tellen. Met leuke dansspelletjes en een kleine hip hop / streetdance routine zullen zij zich een uur lang prima kunnen vermaken bij ons!

 

Vogue

vogue is een dansstijl ontstaan ongeveer in de 60 en ontstond uit performance, een dansstijl die in de jaren 30 in Harlem in New York ontstond. Het is een dansstijl die diverse poses imiteert van modellen. De muziek waarop gedanst wordt is instrumentale disko of house met een typisch vloeiende “Vogue”-sound.

Je hebt verschillende categorien binnen de vogue:  
Old Way (pre-1990)
 New Way (post-1990)
Vogue Fem (circa 1995)

vogue werd steeds verder ontwikkeld vanuit de gay ballroom scenes en de clubs in de verinigde staten. In 1990 werd een documentaire gemaakt over de vogue-subcultuur, genaamd Paris is Burning. In deze film is onder meer de bekende vogue-danser Willi Ninja (1961-2006) te zien.

Dancehall

Modern

Latin mix

 

Comments are closed.

©2014 La SteSa Entertainment. All Rights Reserved.
KvK: 58326863