Dansstijlen

Dansstijlen

Dansschool La SteSa is gebaseerd op de cultuur van hiphop.

Hip Hop is een cultuur die is ontstaan in de binnenstad van New York (USA). De cultuur hiphop heeft 4 elementen: graffiti, rap, breakdance en DJ. Hier zijn steeds meet sub-elementen bijgekomen die natuurlijk over zijn gevlogen uit allerlei culturen en landen zo heeft elke stijl zijn of haar eigen cultuur die je kan leren door de geschiedenis te kennen maar ook van pioniers lessen te volgen.

Wat de dans scene van hiphop (streetdance) zo speciaal en populair maakt, is dat er geen standaard regels of technieken zijn. Iedereen kan zijn eigen versie van Hip Hop dans creƫren.Voor de substijlen gelden andere regels hierbij heb je wel technieken en bepaalde basic steps of elementen.

hier onder hebben we een selectie gemaakt van bepaalde stijlen.

Dansstijlen uit de Hip Hop en Streetdance zijn: popping, locking, waving, housedance, breakdance, waacking, vogue, krumping, dancehall
ook hebben we filmpjes van moderne dans en Latin mix. Latin mix heeft weer verschillende stijlen zoals salsa, merengue, bachata en kizomba (officieel een afrikaanse stijl maar zeer populair)
in de lessen behandelen we ook deze stijlen en nodigen we dan ook docenten uit om lessen of workshops te geven!!
:

Popping:

Locking:

Waving:

Housedance:

Breakdance:

Waacking:

Vogue:

Krumping:

Dancehall:

New style:

moderne dans:

salsa:

bachata:

merengue:

kizomba: